Siemenvalikoimat

Viljat

Palkokasvit

Nurmet

Öljykasvit

Muut siemenet

Uutiset

14.01.2022
Rauman Lapissa Markkulan Tilalla on pitkät perinteet siemenviljan tuotannosta. Markkulan tilan historia yltää aina vuoteen 1899 ja siemenviljaa tilalla on tuotettu vuodesta 1950 lähtien. Tilasiemen-pakkaamona tila on toiminut vuodesta 1992. Nyt viljelystä vastaa tilan neljäs sukupolvi ja toimintaa pyörittävät veljekset Juho ja Tatu Markkula.
28.12.2021
Lapualla Jussi Kankaan tilalla viljellään Astronaute-hernettä nyt toista vuotta. Astronauten siemen hankittiin A-Rehun kautta, jonne on tehty myös herneen viljelysopimus. Astronaute-herne valikoitui tilalle viljelykierron vuoksi, kun haettiin hyvää vaihtoehtoa vehnän esikasviksi rypsin tilalle. ”Herne on myös taloudellisesti hyvä kasvi”, Kangas toteaa. Olennaista Astronauten viljelyn jatkamisessa onkin herneen hyvä markkinatilanne.
22.12.2021
Joulumuistamisiin varatut rahat olemme lahjoittaneet Hyvä Joulumieli -keräykseen. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.
09.12.2021

Fazer Mylly käyttää vuosittain merkittävän määrän myllyvehnää, ruista ja suurimokauraa. Myllyn toiminnassa kauran osuus on huomattava ja uusin Lahteen syksyllä 2021 valmistuneen kauramyllyn laajennus on lisännyt kauran tarvetta entisestään. ”Tavoitteenamme on kasvattaa myös myllyvehnän ja rukiin käyttöä kauran lisäksi”, kertoo Fazer Myllyn toimitusjohtaja Jarkko Arrajoki. Fazer Mylly käyttää myös runsaasti luomuviljaa.

Siemenopas 2022: Lue uusin numero verkossa

Siirry lukemaan

Sertifioidut siemenet maatalouksille

Tulevaisuuden lajikkeet

Tilasiemen on maatilapakkaamoiden omistama, vuonna 1992 perustettu siemenliike. Yhteistyössä merkittävimpien jalostajien ja lajike-edustajien kanssa tarjoamme kattavan ja laadukkaan lajikevalikoiman - juuri sinun tarpeisiisi.

  • Viljan siemenet; ohran siemenet, kauran siemenet, vehnän siemenet, rukiin siemenet
  • Nurmen siemenet ja nurmisiemenseokset
  • Palkokasvien ja öljykasvien siemenet
  • Muut piensiemenet

Uusimmat virallisten lajikekokeiden tulokset px.luke.fi