Uutiset
Syysviljojen ja -öljykasvien siemenmyynti alkanut

15.06.2022
Tilasiemenellä on kattava lajikevalikoima syksyn kylvöille. Hybridirukiit edustavat satotason kärkikastia, populaatiorukiista löytyvät tutut ja hyväksi todetut lajikkeet myös luomuna. Rukiin ja vehnän lisäksi valikoimassa ovat syysruisvehnä, speltti ja syysöljykasvit.

Reilu Teko -säkkikeräys alkaa, Tilasiemen mukana

05.05.2022
Reilu Teko -keräyksessä maanviljelijät voivat toimittaa tyhjät lannoitesäkit kierrätykseen 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on ympäri Suomen. Keräyspisteen hoitajina toimivat 4H-nuoret, ja säkit kuljetetaan keräyspisteistä hyötykäyttöön. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Keräyspaikat ja tiedot keräykseen otettavista säkeistä löytyvät 4H:n verkkosivuilta.

KWS Fantex sopii sikatilan viljelykiertoon

28.04.2022
Aurassa sijaitsevalla Krookan tilalla viljeltiin kaksitahoista KWS Fantexia viime kesänä lähes 100 hehtaarin alalla. KWS Fantex oli tilalla viljelyssä toista vuotta ja lajiketta tullaan viljelemään myös jatkossa. Sikatilan viljelyssä ohrantuotanto rehuksi on pääosassa, mutta tilalla viljellään monipuolisesti muitakin viljelykasveja.
Uutuusvehnä Linnea tuotti hyvän sadon Paattisilla

03.03.2022
Tilasiemenen ja tanskalaisen Sejetin yhteistyönä kehitetty kevätvehnä Linnea (SJ 18 SW028) on satoisa ja lujakortinen lajike. Uutuuslajike tuli markkinoille tänä keväänä, mutta viime kesänä sitä viljeltiin jo Turun Paattisilla Jukka Hollon tilalla. ”Nyt ensimmäisenä viljelyvuotena lajikkeesta saatiin varsin rohkaisevia kokemuksia”, viljelijä toteaa.