Uutiset


Satakunnassa vankka kokemus pakkaamotoiminnasta

14.01.2022
Rauman Lapissa Markkulan Tilalla on pitkät perinteet siemenviljan tuotannosta. Markkulan tilan historia yltää aina vuoteen 1899 ja siemenviljaa tilalla on tuotettu vuodesta 1950 lähtien. Tilasiemen-pakkaamona tila on toiminut vuodesta 1992. Nyt viljelystä vastaa tilan neljäs sukupolvi ja toimintaa pyörittävät veljekset Juho ja Tatu Markkula.

Astronauten viljelyyn kannustaa aito tarve

28.12.2021
Lapualla Jussi Kankaan tilalla viljellään Astronaute-hernettä nyt toista vuotta. Astronauten siemen hankittiin A-Rehun kautta, jonne on tehty myös herneen viljelysopimus. Astronaute-herne valikoitui tilalle viljelykierron vuoksi, kun haettiin hyvää vaihtoehtoa vehnän esikasviksi rypsin tilalle. ”Herne on myös taloudellisesti hyvä kasvi”, Kangas toteaa. Olennaista Astronauten viljelyn jatkamisessa onkin herneen hyvä markkinatilanne.


Suomen suurin mylly tarvitsee viljaa eri tarpeisiin

09.12.2021

Fazer Mylly käyttää vuosittain merkittävän määrän myllyvehnää, ruista ja suurimokauraa. Myllyn toiminnassa kauran osuus on huomattava ja uusin Lahteen syksyllä 2021 valmistuneen kauramyllyn laajennus on lisännyt kauran tarvetta entisestään. ”Tavoitteenamme on kasvattaa myös myllyvehnän ja rukiin käyttöä kauran lisäksi”, kertoo Fazer Myllyn toimitusjohtaja Jarkko Arrajoki.


Viljelijän kokemus peitatusta Astronautesta

26.11.2021
Heikki Mäntylä on viljellyt Astronaute-hernettä tilallaan Kärkölässä kolmena kesänä. Kahtena ensimmäisenä vuonna kylvö tehtiin peittaamattomalla siemenellä. Tänä vuonna käytössä oli Como-peitattu siemen, joka hankittiin Kivistön pakkaamosta Hollolasta. CoMo-peitatut siemenet on käsitelty kobolttia ja molybdeenia sisältävällä seoksella. Käsittely lisää herneen juurinystyröiden määrää ja kokoa vaikuttaen myönteisesti kasvin juuristoon ja kasvuun.

Siemenopas 2022

12.10.2021
Opas kasvukaudelle 2022 on julkaistu. Poimi omasi talteen 22.10. ilmestyvän Maaseudun Tulevaisuuden välistä.Pellonpiennartilaisuudet Tilasiemen-pakkaamoilla

07.07.2021

Tilasiemen-pakkaamoilla tullaan järjestämään heinä- elokuussa useita pellonpiennartilaisuuksia yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Tapahtumissa pääset tutustumaan Tilasiemenen lajikkeiden oleviin ja tuleviin ykkösiin kasvustoilla, demo- ja koeruuduilla. Nähdään pellonpientareella!