Tilasiemeneltä kaksi uutta lajiketta lajikeluetteloon

Viralliseen lajikeluetteloon on hyväksytty Tilasiemeneltä kaksi uutta lajiketta, kevätvehnä Senni ja syysvehnä RGT Kilimanjaro. Kevätvehnä Senni (SJ18SW035) on Tilasiemenen ja tanskalaisen kasvinjalostajan Sejetin yhteistyössä jalostama lajike.

Kevätvehnä Senni on satoisa päätyypin myllyvehnä, kasvuajan ollessa 106 päivää. Virallisissa kokeissa Senni on ollut erittäin satoisa, 11 % mittarilajike Demonstrantia satoisampi. Sen korsi on pitkähkö mutta laonkestävä. Kenttäkokeissa Sennin sakoluvun kestävyys on osoittautunut hyväksi. Senni menestyy hyvin kaikilla maalajeilla ja erityisesti savimailla.  Senni soveltuu viljelyyn I-III-viljelyvyöhykkeillä.

Syysvehnä RGT Kilimanjaro on ollut viljelyssä jo useamman vuoden Suomessa ja on osoittautunut talvenkestäväksi ja viljelyvarmaksi lajikkeeksi. RGT Kilimanjaro on hieman satoisampi kuin mittarilajike Ceylon. RGT Kilimanjaron kasvuaika on Ceylonin luokkaa, samoin korrenpituus. RGT Kilimanjaron sakoluku on korkea (351) ja valkuaispitoisuus on hyvä syysvehnälle (11,9 %). RGT Kilimanjaron siementä on saatavilla tulevan syksyn sadosta.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Antti Ollila, Tilasiemen Oy, p. 050 552 6936, antti.ollila@tilasiemen.fi

Kuvassa Sejetin kevätvehnän kasvinjalostaja Linda Kærgaard Nielsen.