Syysviljojen ja -öljykasvien siemenmyynti alkanut

15.06.2022

Tilasiemenellä on kattava lajikevalikoima syksyn kylvöille. Hybridirukiit edustavat satotason kärkikastia, populaatiorukiista löytyvät tutut ja hyväksi todetut lajikkeet myös luomuna. Rukiin ja vehnän lisäksi valikoimassa ovat syysruisvehnä, speltti ja syysöljykasvit.

Syysruis KWS Tayo

Kuivuutta kestävä, erinomaisen satopotentiaalin omaava PollenPlusTM hybridiruis. PollenplusTM -lajikkeisiin on tuotu jalostuksen keinoin ominaisuus, joka lisää siitepölyn muodostumista ja näin vähentää torajyvän riskiä.

Syysruis SU Arvalus

SU Arvalus on talvenkestävä ja satoisa hybridiruis. Se on saksalaisen Saaten Unioin Turbohybridi 2.0 lajike. Näihin uuden sukupolven lajikkeisiin yhdistyy korkea sadonmuodostuskyky, taudin- ja kuivuudenkestävyys. Pölyttymisen varmistamiseksi siemenissä on mukana 10 % populaatiolajiketta, mikä lisää heteroosivaikutusta. SU Pluralis on talvenkestävä ja sillä erinomaiset satotulokset Euroopan maiden kokeissa. Erityisesti kuivissa olosuhteissa se on menestynyt erinomaisesti.

Syysvehnä KWS Spencer

Erittäin talvenkestävä ja satoisa, myllylaatuinen syysvehnä. Virallisissa kokeissa ja käytännön viljelyssä se on osoittautunut erittäin talvenkestäväksi ja satoisaksi. KWS Spencerillä on korkea sakoluku ja sen kestävyys on hyvä. KWS Spencerissä on esiintynyt härmää ja lehtilaikkutauteja keskimääräistä vähemmän. Kasvuajaltaan Ceylonin luokkaa.

Syysvehnä Ceylon

Suomen viljellyin syysvehnä, jolla on korkea sadontuottokyky ja hyvät leivontaominaisuudet. Ceylon on ensiluokkainen talvehtija.

Saatavilla rajoitetusti myös syysvehnien uutuuslajikkeiden Creator, Informer, RGT Kilimanjaro ja Stinger siementä.

Syysruisvehnä SU Toppus

SU Toppus on uusi syysruisvehnä, joka on osoittautunut erittäin satoisaksi ja hyvin talvehtivaksi lajikkeeksi.

Spelttivehnä Zollernperle

Syyskylvöinen lajike spelttivehnän tuotantoon. Tuottaa ison, hyvälaatuisen sadon ja soveltuu hyvin luomuun.

Tutustu koko lajikevalikoimaamme

>> syysrukiit

>> syysvehnät

>> ruisvehnä

>> syysrapsit

Syyskasvien esite 2022 (pdf)