Siemenvalikoimat

Viljat

Palkokasvit

Nurmet

Öljykasvit

Muut siemenet

Uutiset

Janakkalalainen sopimustuottaja Heikki Perälä sai viljelyyn kasvukaudelle 2023 odotetun uutuuslajikkeen Symbios-rehuherneen. Siementuottajana Perälä saa ensimmäisenä uudet lajikkeet viljelyyn ja hyödynnettyä niiden satopotentiaalin sekä paremmat viljelyominaisuudet. Symbios oli lajikkeena mieluinen ottaa viljelyyn, kun tiedossa oli sen olevan yhtä lujakortinen ja varma viljeltävä kuin Astronautekin, jota Perälä on pääosin tähän mennessä viljellyt.
Astronaute- herne alkoi pärjäämään lupaavasti ympäri Eurooppaa heti tullessaan markkinoille. RAGT-kasvinjalostuksella havaittiin suuren suosion pohjautuvan kaikilla markkinoilla vakaaseen ja varmaan sadontuottoon, joten siihen aiottiin tähdätä täysillä myös seuraavan lajikkeen kohdalla. Tämän jalostustyön seurauksena syntyi keltasiemeninen rehuherne Symbios, joka on ollut kärkipään sadontuottaja kokeissa ympäri Eurooppaa. RAGT:n tuoteryhmäpäällikkö Cyril Gallien kertoo Symbiosin ominaisuuksista, jotka tekevät siitä erinomaisen hernelajikkeen.
Tuusulalainen Mikko Peuranpää viljeli viime kesänä ensimmäistä kertaa Tilasiemenen uutuutta, Inka-kauraa. Viime kasvukausi oli haastava ja kaksijakoinen, kun alkukesä oli hyvin kuiva ja loppukesä sateinen. "Inka selvisi hienosti näistä molemmista ääripäistä", Mikko Peuranpää sanoo. Inka on viljelyvarma myöhäinen elintarvike- ja rehukaura. Sillä on pitkähkö korsi ja syvä juuristo, joten se kestää kuivuutta ja poikkeuksellisia kosteusoloja paremmin kuin moni muu lajike.
Uusi monitahoinen Lene-ohra tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia viljelyyn aikaisuudellaan. Salon Perniössä Arto Virtanen sai Lenestä erinomaista siemensatoa vaikeissa olosuhteissa. Kuivan kasvukauden haasteisiin vastattiin altakastelulla, mikä osaltaan mahdollisti hyvän sadon. Huhtikuun loppupuolella kylvetyn kasvuston puinneille päästiin jo heinäkuussa.

Siemenopas 2023: Lue uusin numero verkossa

Siirry lukemaan

Sertifioidut siemenet maatalouksille

Tulevaisuuden lajikkeet

Tilasiemen on maatilapakkaamoiden omistama, vuonna 1992 perustettu siemenliike. Yhteistyössä merkittävimpien jalostajien ja lajike-edustajien kanssa tarjoamme kattavan ja laadukkaan lajikevalikoiman - juuri sinun tarpeisiisi.

  • Viljan siemenet; ohran siemenet, kauran siemenet, vehnän siemenet, rukiin siemenet
  • Nurmen siemenet ja nurmisiemenseokset
  • Palkokasvien ja öljykasvien siemenet
  • Muut piensiemenet

Uusimmat virallisten lajikekokeiden tulokset px.luke.fi