Siemenvalikoimat

Viljat

Palkokasvit

Nurmet

Öljykasvit

Muut siemenet

Uutiset

27.01.2023
Borealin kauranjalostaja Leena Pietilä kertoo uuden kauralajike Inkan osuvan selkeään markkinoiden kauratarpeeseen: ”Inka on myöhäisempi satoisa kaura, joka omaa pidemmän korren ja sitä kautta kestää syvemmän juuristonsa avulla kuivuutta paremmin.” Inka on kuitenkin hieman pidemmästä korrestaan huolimatta erittäin lujakortinen lajike. Inka on tuottanut poikkeuksellisen hyviä satotasoja kosteusolojen heitellessä kasvukauden aikana.
20.01.2023
Rantasen tila Oy ja Farmi Rantanen Oy sijaitsevat Pöytyällä ja tiloilla päätuotantosuuntana toimii yhdistelmäsikala. Sikaloiden erinomaiset kasvatustulokset pohjautuvat laadukkaaseen rehuviljaan, jota tuotetaan koko omalla pinta-alalla ja myös ostetaan runsaita määriä vuodessa. Tilojen pellot ovat voimaperäisessä viljelyssä, ja niistä pyritään saamaan paras mahdollinen sato. Tämän myötä käytettäväksi lajikkeeksi valikoitui lupaavien tulosten perusteella Linnea-kevätvehnä, jota oli tänä vuonna kylvössä tiloilla 60 hehtaarin alalla.
12.01.2023
WPB Troy on uusi huippusatoisa kevätvehnä. Lajike on lajikekokeiden mukaan I-viljelyvyöhykkeen satoisin kevätvehnälajike ja se soveltuu voimaperäiseen viljelyyn erinomaisesti. Sen valkuaispitoisuus on korkea ja varsinkin suuren satotason lajikkeelle yksi parhaimmista. Mustiolainen siemenviljelijä Johan Gerge tuotti viime kesänä WPB Troyn kantasiementä runsaan yhdentoista hehtaarin alalla.
05.01.2023
Kurikan Jalasjärvellä broileritilaa isännöivällä Tuomo Säntillä Tilasiemenen uutuusvehnä Selina oli viime kesänä ensimmäistä kertaa viljelyssä. Säntin tilan noin 250 hehtaarista vehnää viljellään noin sadalla hehtaarilla. Vehnäala jakautui lähes puoliksi kevät- ja syysvehnän kesken ja Selinaa oli viljelyssä noin kymmenen hehtaarin alalla.

Siemenopas 2023: Lue uusin numero verkossa

Siirry lukemaan

Sertifioidut siemenet maatalouksille

Tulevaisuuden lajikkeet

Tilasiemen on maatilapakkaamoiden omistama, vuonna 1992 perustettu siemenliike. Yhteistyössä merkittävimpien jalostajien ja lajike-edustajien kanssa tarjoamme kattavan ja laadukkaan lajikevalikoiman - juuri sinun tarpeisiisi.

  • Viljan siemenet; ohran siemenet, kauran siemenet, vehnän siemenet, rukiin siemenet
  • Nurmen siemenet ja nurmisiemenseokset
  • Palkokasvien ja öljykasvien siemenet
  • Muut piensiemenet

Uusimmat virallisten lajikekokeiden tulokset px.luke.fi