Uutiset


Tilasiemenen pakkaustoimintaa Pyhäselässä jo 30 vuotta

24.11.2022
Pohjois-Karjalassa Joensuussa toimii Pyhäselän pakkaamo, jota pyörittävät Jouko ja Touko Laukkanen. Pakkaamotoiminta Pyhäselässä on aloitettu jo 1980-luvulla ja pakkaamo on ollut Tilasiemenenjäsenenä sen perustamisesta lähtien. Jouko Laukkanen on ollut aktiivisesti kehittämässä Tilasiementä Suomen suurimmaksi siementoimijaksi toimiessaan pitkään Tilasiemenen hallituksen puheenjohtajana.

Reilu Teko -keräyksellä 728 000 kiloa muovia kiertoon

23.11.2022
Reilu Teko -säkkikeräyskampanjaan toimitettiin tänä vuonna 728 000 kiloa maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä. Reilu Teko on merkittävä kiertotalousteko, jota käytännössä toteuttaa paikalliset 4H-yhdistykset. Yli 40 vuotta kestäneessä Reilu Teko -säkkikeräyksessä on saatu muovia talteen yhteensä jo yli 40 miljoonaa kiloa.

Siemenopas 2023 julkaistu

11.10.2022
Tilasiemenen tuoreessa siemenoppaassa on esitelty uutuudet ja kestosuosikit kevään ja syksyn 2023 kylvöille. Mukana myös viljelykokemuksia ja alan toimijoiden vinkkejä. Opas on jaossa Maatalouskonemessuilla osastollamme 3a11. Opas jaetaan Maaseudun Tulevaisuuden välissä perjantaina 21.10. - poimi omasi talteen! Tutustu myös e-julkaisuun.

Syysviljojen ja -öljykasvien siemenmyynti alkanut

15.06.2022
Tilasiemenellä on kattava lajikevalikoima syksyn kylvöille. Hybridirukiit edustavat satotason kärkikastia, populaatiorukiista löytyvät tutut ja hyväksi todetut lajikkeet myös luomuna. Rukiin ja vehnän lisäksi valikoimassa ovat syysruisvehnä, speltti ja syysöljykasvit.

Reilu Teko -säkkikeräys alkaa, Tilasiemen mukana

05.05.2022
Reilu Teko -keräyksessä maanviljelijät voivat toimittaa tyhjät lannoitesäkit kierrätykseen 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on ympäri Suomen. Keräyspisteen hoitajina toimivat 4H-nuoret, ja säkit kuljetetaan keräyspisteistä hyötykäyttöön. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Keräyspaikat ja tiedot keräykseen otettavista säkeistä löytyvät 4H:n verkkosivuilta.

KWS Fantex sopii sikatilan viljelykiertoon

28.04.2022
Aurassa sijaitsevalla Krookan tilalla viljeltiin kaksitahoista KWS Fantexia viime kesänä lähes 100 hehtaarin alalla. KWS Fantex oli tilalla viljelyssä toista vuotta ja lajiketta tullaan viljelemään myös jatkossa. Sikatilan viljelyssä ohrantuotanto rehuksi on pääosassa, mutta tilalla viljellään monipuolisesti muitakin viljelykasveja.