Tilasiemenen kehityspäälliköksi Jussi Joensuu

22.06.2021

Agronomi, FT, Jussi Joensuu on nimitetty Tilasiemen Oy:n kehityspäälliköksi. Joensuu tulee vastaamaan Tilasiemenen lajikekoetoiminnasta.

Jussi Joensuu tulee toimimaan Tilasiemen Oy:n kehityspäällikkönä 1.7.2021 alkaen vastuualueenaan lajikekoetoiminta. Joensuu jatkaa edelleen Tilasiemenen siemenpakkaajana ja -tuottajana Ituset Oy:ssä.

Jussi Joensuu, kehityspäällikkö Tilasiemen

”On erittäin mielenkiintoista seurata uusien viljalinjojen matkaa risteytyksistä lajikkeiksi. Koska toimin myös viljelijänä ja pakkaamoyrittäjänä, minulla on suora kontakti kasvinviljelyyn ja selkeä käsitys siitä mitä nykyaikaisilta kasvilajikkeilta vaaditaan”, Jussi Joensuu kertoo.

Tilasiemen on vahvasti kasvava ja lajikekoetoimintaansa kehittävä siemenalan toimija. Parhaiden lajikkeiden löytämiseksi Tilasiemen panostaa omaan koetoimintaan. Uusia linjoja testataan useassa eri paikassa, tänäkin kesänä neljällä eri paikkakunnalla. Omien kokeiden kautta haetaan ja testataan parhaiten Suomen olosuhteisiin sopivat linjat ja lajikkeet ennen virallisia lajikekokeita. Tutkijana ja pakkaamoyrittäjänä Joensuulla on vahva osaaminen kasvintuotannosta ja koetoiminnasta.

”Olen toiminut tutkijana kasvi- ja mikrobibiotekniikan alalla yli 20 vuotta. Tulevassa tehtävässäni Tilasiemenellä on hienoa päästä yhdistelemään molekyylitason osaamistani peltoviljelyyn ja kasvinjalostustoimintaan”, Joensuu sanoo.

Tilasiemen on viljelijän luottokumppani

Tilasiemen on maatilapakkaamoiden omistama, vuonna 1992 perustettu siemenliike. Tilasiemenellä on merkittävä asema Suomen siemenmarkkinoilla ja olemme vahvasti kehittyvä sekä kasvava yritys. Teemme yhteistyötä Suomen ja Euroopan johtavien siemenjalostajien ja lajike-edustajien kanssa tarjotaksemme viljelijöille mahdollisimman laadukkaan valikoiman.

Lisätietoja antaa Tilasiemen Oy:n toimitusjohtaja Antti Ollila p. 050 552 6936, antti.ollila@tilasiemen.fi sekä kehityspäällikkö Jussi Joensuu p. 0400 657 513, jussi.joensuu@tilasiemen.fi