Teollisuuden arvostama Donna-kaura vakuuttaa laadulla ja viljelyvarmuudella

Myöhäisten kaurojen uusi kuningatar Donna sopii hyvin elintarvike- ja rehuteollisuuden tarpeisiin. Donna on markkinoiden lujakortisin kauralajike ja sijoittuu satokärkeen elintarvikekauran päätuotantoalueella.

Ohutkuorinen Donna on myöhäinen kauralajike, jonka sadontuottokyky on hyvä. Donnan ydinsato on hyvällä tasolla, mitä etenkin elintarvike- ja rehuteollisuus arvostavat.

– Kun kuoren osuus on matala, jalostettavan kauran saanto on hyvä. Donnan sadon laatu täyttää muutenkin erinomaisesti myllyteollisuuden vaatimukset, ja sopivan kokoinen jyvä käyttäytyy hyvin teollisessa kuorinnassa, Borealin kauranjalostaja Leena Pietilä kertoo.

Donnalla on laadukas jyvä: sen tuhannen jyvän paino on korkea, ja pienten (alle 2 mm) jyvien osuus sadosta on vähäinen. Myös Donnan hehtolitrapaino on hyvä.

Donna on yksi satoisimmista lajikkeista myöhäisten kaurojen luokassa.

Erittäin vahva korsi

Vaikka Donnan korsi on pitkä, se on silti erittäin lujakortinen. Donnan korrenvahvuus on täysin omaa luokkaansa – lakoprosentti virallisissa lajikekokeissa oli ainoastaan 10,2 %. Vahvan ja pitkän kortensa ansiosta Donna kestää hyvin kuivuutta ja se soveltuu myös luomutuotantoon.

Kaikille maalajeille

Donna soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille, mutta se on parhaimmillaan nimenomaan elintarvikekauran viljelyyn suositelluilla savi- ja kivennäismailla. Hyvin rehevissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon.

Donnan taudinkestävyys on hyvä. Siemenen peittaus ja tautientorjunta ovat kuitenkin useimmiten tarpeen.

Donna-kauraa suositellaan vyöhykkeille I, II, III.

Lue lisää Donna -kaurasta ja pyydä tarjous